VÉGE A találgatásoknak! ORBÁN VIKTOR megtörte a csendet >>> Megszólalt a járványügyi szigorításokról! ERRE készülj a December 18-ig! >>>ma jelentették be >>Emiatt sokan lesznek szomorúak >>>

Uncategorized Admin Saturday 25th September 2021

VÉGE A találgatásoknak! ORBÁN VIKTOR megtörte a csendet >>> Megszólalt a járványügyi szigorításokról! ERRE készülj a December 18-ig! >>>

December 18-ig meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget.

A kormány fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget, az erről szóló rendelet a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg. A készültséget eredetileg 2020. december 18-ig tartó hatályát egyszer már megtoldották hat hónappal, 2021. június 18-ig, a mostani hosszabbítással 2021. december 18-án veszíti hatályát. A kormányrendelet csütörtökön lép hatályba.

„Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezet be” – az eredeti rendelkezés szövege szerint. Fenntartásának szükségességét háromhavonta vizsgálják felül.

Az egészségügyi válsághelyzet nem tartozik az Alaptörvényben rögzített különleges jogrendek közé, hanem csak az egészségügyi kérdésekben ad különleges döntési jogköröket a kormánynak.

A hét elején a veszélyhelyzettel kapcsolatban az országgyűlés az önkormányzatok tekintetében megszüntette a veszélyhelyzeti jogrendet.

Forrás:

2.4 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.