VÉGE! Búcsúzunk Törőcsik Maritól, a Jászai Mari díjas csodálatos színésznőtől…

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

„Nem fog már színpadra állni” – leállították Törőcsik Mari kezeléseitAggasztó hírek érkeztek Törőcsik Mari állapotáról. Sokan úgy tudták, elkapta a koronavírust a Jászai Mari-díjas színésznő, de szerencsére ez nem igaz…-írta meg a ripost.

„Mari mama szellemileg teljesen friss, de nehezen tudja már magát kifejezni. A nap nagy részében ágyban fekszik, vagy üldögél a tévé előtt. Nem fog már színpadra állni, de úgy gondolom, hogy ezt a gondolatot már ő is elengedte” – nyilatkozta a a fogadott unokája, Járai Máté.

Súlyos betegséget kell leküzdenie Törőcsik Marinak (85), aki egy hete került kórházba. Sokan imádkoznak a művésznőért, aggódva várják az állapotáról a híreket, hiszen az ő korában minden egészségi probléma komoly gondot okozhat. Ráadásul az utóbbi időben gyengélkedett, és mint megtudtuk, tüdőgyulladása van, amely egy egészséges szervezetet is nagyon megvisel.

A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész unokája, Járai Máté (42) aggódik a nagymamájáért, lapunknak pedig azt is elmondta, hogyan van Törőcsik Mari.

– Jelenleg stabil az állapota, az eredményei pedig hol jobbak, hol picit rosszabbak. Sajnos, nem ez az első alkalom, hogy tüdőgyulladása van, de reméljük, minél hamarabb felépül és kiengedik a kórházból. Eddig minden betegséget legyűrt, bízunk benne, hogy erős, és ezúttal is így lesz – mesélte a Jászai Mari-díjas színész.

A Nemzet Színésze elismeréssel is kitüntetett művészt 2017-ben hetekig ápolták a kórházban tüdőgyulladás miatt, most pedig a kezdeti tüneteknél bevitték, nehogy hirtelen sokat romoljon az állapota.

Volt férje és egyik legjobb barátja, Bodrogi Gyula (86) aggódik a színésznőért, napok óta nem tudott beszélni vele.

– Sajnos, nem tudták neki odaadni a telefont, az ápolójával, Tamással beszéltem. Azt mondta, Mari jobban van, de azért azt gondolom, ha teljesen jól lenne, akkor ezt már ő maga mondaná el nekem. Biztosan megviseli a tüdőgyulladás, megterhelő lehet ez neki – mondta Bodrogi.

Rengetegen féltik, imádkoznak érte, hiszen a múlt héten az interneten futótűzként terjedt az álhír, miszerint elhunyt a színésznő. Sokan osztották meg a hamis gyászjelentést a közösségi oldalon, ez érthetően felzaklattaa szeretteit.

(Ez is érdekelheti: Halálhírét keltették Törőcsik Marinak, így búcsúzott tőle Lakatos Márk)

– Amikor meghallottam, miket írogatnak, ideges lettem. Valami félnótás kitalálta ezt a hülyeséget, mások pedig csak mondták tovább anélkül, hogy meggyőződtek volna a hitelességéről. Nagyon bántó volt, de a mondás szerint akinek a halálhírét terjesztik, az sokáig él. Reméljük, ez most is így lesz. Sokan imádkoznak érte – bizakodott Bodrogi.

Állandó megfigyelés kell az ilyen esetekben

– A művésznőnek a sokévnyi dohányzás után valószínűsíthetően nincs tökéletes állapotban a tüdeje. Ráadásul nem is a mostani az első gyulladás, így különösen nagy odafigyelésre van szükség – mondta lapunknak dr. Kóczán István belgyógyász.

– Idősebb korban a tüdőgyulladás életveszélyes állapot, nehéz felgyógyulni belőle. Ilyenkor a légzőfelület beszűkül, a légzés is lelassul, gyengébb, ez nehézzé teszi az orvoslást. A többi szerv is szenved, akadozhat az agyi vérellátás, a szív is különösen terhelt, sőt, veseszövődmények is lehetnek. Antibiotikummal, antivirális szerekkel lehet kezelni, valamint szteroidok bevitele és oxigénterápia is javasolt.

2.3 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.