VÉGRE!!! Kiadták a figyelmeztetést: EZEKBEN A MEGYÉKBEN enyhítő zivatar vet véget a kánikulának

Uncategorized Admin Sunday 26th September 2021

VÉGRE!!! Kiadták a figyelmeztetést: EZEKBEN A MEGYÉKBEN enyhítő zivatar vet véget a kánikulának >>>

Az Országos Meteorológia Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében hívja fel a figyelmet, hogy több megyében is zivatarok alakulhatnak ki.

Tíz megyében lélegezhetnek fel a magyarok, ahol a délutáni és esti órákban záporok hozhatnak némi enyhülést. Az érintett területek a következők: Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megye.

Jön az enyhítő zivatarFotó: OMSZ

Természetesen emellett a kánikula továbbra is megmarad. Országszerte nyolc megyében van érvényben a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás.

Csütörtökön ketté szakítja a hűség az országotFotó: OMSZ

Csütörtökön az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, és főként északkeleten, illetve a középső országrészben alakul ki zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között valószínű.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a csúcsérték 28 és 37 fok között valószínű, a keleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

Forrás:

2.5 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.